I och med alla möjligheter som finns på internet så öppnas väldigt många dörrar för människor. Att hitta andra som är intresserade av samma hobby, att lyckas med sin verksamhet, att hitta ett jobb, att göra ett namn för sig och att sälja sina verk är något som internet kan hjälpa till med. Hjälpsidor i olika former där man kan skriva vad man antingen erbjuder eller vill ha hjälp med är ett annat exempel på hur en person antingen kan få extra pengar eller få hjälp med något på ett enkelt sätt. Det finns flera olika sidor online för precis allting.

Arbetssökande online

Att söka jobb på internet har aldrig varit enklare, då det idag finns en mängd olika jobbsöksidor som listar olika jobb. Man kan söka på sådant som passar en själv då man kan filtrera utbudet genom att söka på yrke och vart i landet exempelvis. Har man inget körkort kan man leta efter jobb som inte har körkort som ett krav och så vidare. Internet har helt klart öppnat upp dörrar för människor att kunna byta jobb enklare och för de arbetslösas chanser att få tag i ett jobb. Bland de arbetslösa har cirka 97 procent sökt jobb med hjälp av internet minst en gång. Närmare 90 procent gör det varje vecka och 50 procent av de arbetslösa söker jobb på internet dagligen. För den som behöver hjälp med att skriva ett personligt brev eller en meritförteckning kan man även få tips på internet. Det är bara att söka på en sökmotor så kommer man få svar och hjälp genom en hemsida. Internet är verkligen ett fantastiskt verktyg som kan användas på så många olika sätt, att söka jobb är bara ett av dem. Den statliga myndigheten Arbetsförmedlingen finns också på internet och samlar jobb i hela Sverige men även utomlands. Statistik på hur många som fått jobb genom internet finns inte i direkta siffror men då internet är det vanligaste sättet att söka efter jobb idag lär den exakta siffran vara hög. Man måste också räkna med de som skaffat sig kontakter på internet och blivit erbjuden ett jobb av sin nya kontakt, trots att man kanske inte själv aktivt sökt ett jobb.

Hjälpsidor

Hjälpsidor finns det hur många som helst av som hjälper till med vad som helst, oftast är varje sida inriktad på en specifik sak dock. På Facebook har flera sådana grupper växt fram där man exempelvis delar med sig av tips för att hjälpa den som frågar om hjälp med vad som helst egentligen. På senare år har hemsidor där man byter tjänster blivit allt populärare. Taskrunner och Tiptapp är exempel på sådana. Där kan någon be om hjälp med att exempelvis forsla bort en soffa till återvinningen och så erbjuder man betalning. Man kommer ganska snabbt få hjälp med att få bort den där soffan till återvinningen. Det är en vinst för båda. Du fick bort soffan och den som hämtade den fick en extra slant i fickan. På sådana sidor kan man få hjälp med i stort sett vad som helst och hjälpen finns närmare än vad man tror.