Att träffa nya människor online

Internet gör det väldigt lätt idag att träffa nya människor online. I dagsläget finns det tusentals olika applikationer och sidor på internet som är speciellt tillverkade för att socialisera online och även fortsätta hålla kontakten. Man väljer applikation eller sida beroende på vad det är för typ av relation man söker. Det är dock viktigt att veta att inte alla sidor är säkra och att inte allt man ser är äkta. Man bör vara källkritisk till en början och aldrig slänga sig med huvudet före när man samtalar men en främling på internet. Viktigt är det även att veta att man bör vara varsam med all personlig information som man delar på internet, speciellt bilder. Nedan följer en lista med de populäraste sidorna för online socialisering idag.

Instagram

Instagram är ett socialiseringsmedel baserat  främst på bilder. Här kan man följa varandra och ladda upp bilder för att ”stay in touch” dock erbjuder deras chatt också möjlighet att interaktionerna. Endast tre månader efter att applikationen lanserades så hade den över en miljon användare. För närvarande har den över 300 miljoner månatliga användare och hundratals miljoner uppladdade foton. Under 2012 köptes företaget av Facebook för cirka 1 miljard dollar. Instagram finns att använda gratis för både iPhone och Android och alla andra typer av mobiler. Här har men möjligheten att dela ett oändligt antal olika bilder och filmklipp på profilen för att låta sina vänner, eller hela världen, se vad man har för sig. Instagram har många fördelar och är också superenkel att använda. Med Instagram kan du alltså följa andra användares aktiviteter och man kan i sin tur dela med sig av sin egna. Det är också enkelt att dela vidare bilder på andra sociala nätverk som Facebook eller Twitter.

Facebook

Facebook
Facebook

Facebook är ett gratis online-samhälle och förenar människor runt om i världen. Initialt var Facebook sociala nätverk utformat för studenter vid Harvard University men med sin utveckling började det gradvis locka elever och studenter från andra skolor. Således har det sociala nätverket blivit öppet för alla internetanvändare. Under hösten i år har Facebook sociala nätverk överskridit baren på en miljard aktiva användare. Idag används Facebook för i princip allt möjligt för att socialisera och hålla kontakten. Resursen har omfattande sökfunktioner så att användarna kan hitta varandra. Andra delar av denna resurs inkluderar möjligheten att ladda upp och dela ett obegränsat antal bilder, videoklipp, länkar och möjligheten att erbjuda en personlig present. Allt ovanstående gör Facebook till ett unikt och multifunktionellt nätverk.

Tinder

Med 20 miljarder kompatibilitet hittills är Tinder den populäraste applikationen i världen för att träffa nya människor. Tinder används först och främst för dejting men sidan är även bra för att träffa nya människor, öka ens sociala nätverk, eller till och med träffa lokalbefolkningen där man reser. Tinder fungerar på så sätt att applikationen laddas ner på mobilen och man skapar en profil om sig själv som ska inkludera kön, ålder, bilder och annan relevant info. Man väljer sedan kön, ålder och avstånd på personer man vill träffa och sedan är man igång! Man väljer själv människorna man vill prata med och man kan även se vilka som vill prata med en själv.